Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 12 květen 2022 14:13

BYLA TO PECKA!

Ve dnech 2. - 4. května žáci šestých ročníků podnikli dobrodružnou výpravu do kempu v nedaleké obci Pecka. Bez nadsázky můžeme říci, že se jednalo o jakýsi mikro-tábor. První den jsme neprodleně po příjezdu podnikli túru po okolních lesích a loukách, večer odstartovali celotáborovou hru na téma Antika, a to včetně slavnostního rozřazení do jednotlivých městských států, které byly obdobou soutěžních týmů.

Ty pak spolu měřily síly v rámci Olympijských her. Kromě toho jsme druhý den ráno navštívili hrad Pecka, původně gotický hrad, později přestavěný na renesanční zámek. Večer žáky čekalo netradiční překvapení v podobě humorně podaného představení plného akce v podání šermířů Servus Bellum. Následovalo slavnostní vyhlášení vítězů her k uctění bohů, kdy za záře ohňů Miléťané, absolutní vítězové, byli podarováni, jak velí tradice, vavřínovými věnci. Výlet tím však zdaleka nekončil. V noci byli Sparťané, Arthéňané a vůbec všichni výletníci povoláni do zbraně k noční hře. Jejich úkolem bylo ukořistit bájné tvory řecké mytologie - fénixe, kentaura, minotaura aj. Druhý den po snídani nás čekala už jen cesta domů. Pravda, těšili jsme se za svými blízkými, ale v bájných časech a nádherné přírodě bychom ještě chvíli rádi pobyli. O to více se budeme těšit zase příště! Ať už na Pecce, nebo jinde, určitě to bude opět pecka!

Afrodita – L. Syrová, Artemis – K. Donátová, Athéna – M. Ronešová, Héra – máslo zapomenuté v lednici a Zeus – Pavel Musílek

Galerie Obrázků