rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

úterý, 03 prosinec 2019 13:43

Barevný týden

V týdnu od 18. – 22. listopadu probíhal v druhých třídách ekologický projekt nazvaný BAREVNÁ PLANETA. Každý den se obě třídy oblékly do oblečení určené barvy, která symbolizovala důležité části naší planety.
Pondělí se neslo v duchu bílé = oblaka. Povídali jsme si o oteplování planety, jaký dopad má znečišťování ovzduší na naši Zemi.
V úterý, jelikož jsme jeli plavat, jsme nemohli přijít v jiné než modré barvě. Vyprávěli jsme si o vodě. Už víme, že musíme s vodou šetřit a chránit její čistotu.
Zelená byla barva středečního dne, která symbolizovala rostliny. Seznámili jsme se se základními podmínkami pro život. Všechny překvapilo, že v pralesích mizí každou minutu plocha 30 fotbalových hřišť.
Ve čtvrtek jsme maminkám vyrobili přáníčko, ve kterém jsme jim poděkovali za největší dar = dar života. V tento den nás samozřejmě provázela červená barva a všude kolem nás byla spousta srdíček. Ačkoli jsme teprve druháci, už umíme vyjmenovat krevní skupiny.
Poslední páteční den se rozzářil žlutou barvou jako Slunce. Nikdo z nás by po projektovém týdnu už neřekl, že Slunce je planeta, ale hvězda, která je složená z plynů, které hoří.


Každý den jsme prožili hromadu dobrodružství, zahráli si hry, vyplňovali pracovní listy, učili se nové písničky, poslouchali pohádky. Ale co je nejdůležitější…umíme mnoho nových věcí, dověděli jsme se velké množství zajímavostí týkající se naší planety Země. Čím dál více si uvědomujeme, že je pouze na nás, jak se Zemi bude dařit, a proto se o ni chceme starat co nejlépe.

Mgr. Pavlína Valentová

Galerie Obrázků