rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

středa, 04 prosinec 2019 11:54

Den dobrých skutků 2. A a 2. B

V pondělí 2. prosince byly děti z druhých tříd rozdávat radost v Domově důchodců V Podzámčí v Chlumci nad Cidlinou a v DDM Nový Bydžov pro klienty z Domova sociálních služeb ve Skřivanech.
Touto akcí jsme se zapojili do celosvětového dne dobrých skutků= Giving Tuesday., který podporuje a oslavuje chuť pomáhat a dělat dobré skutky.
S dětmi jsme společně ve škole vyrobili přáníčka a napsali dopisy, které byly nasměrovány lidem do domova důchodců. Naším přáním bylo potěšit a zahřát u srdce naše nejstarší spoluobčany, kteří nemají to štěstí a nemohou tyto dny trávit se svými nejbližšími.
Společné zpívání vytvořilo ve tvářích babiček úsměvy a slzy dojetí. Pro děti byl největší dárek potlesk, který sklidily. Babičky děkovaly za drobné dárky a neskrývaly pocit štěstí z naší přítomnosti. Moc by nás potěšilo, kdyby se rozeběhla korespondence mezi dětmi a stařečky. S netrpělivostí budeme očekávat, zda se někdo najde, kdo na dětské dopisy odpoví.
Naším druhým cílem se stal Dům dětí a mládeže v Novém Bydžově, kde nás s otevřenou náručí přivítal pan ředitel i se svými zaměstnanci. Celý program jsme s dětmi předvedli lidem z Domova sociálních služeb ve Skřivanech. Potlesk a nadšení diváků vykouzlil u dětí spokojenost z vynaloženého úsilí.


Děti odcházely z dnešního dne spokojené, protože se jim povedlo rozdat radost dokonce dvakrát.
Naším cílem bylo probudit v dětech soucítění ke starším lidem či handicapovaným, což se povedlo v plné míře. Děti se dnes s námi loučily s potřebou zavolat nebo navštívit své babičky a dědečky a dát jim najevo, jak moc jsou pro ně v tomto světě důležití.

Mgr. Pavlína Valentová, Mgr. Soňa Firbacherová