rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 13 únor 2020 08:22

Jak vypadal náš týden s cizinci

Neděle
Příjezd studentů do Nového Bydžova. Aa, to je Nishad, toho poznáme, jediný chlap mezi ženskýma. Říkáme: „Hello, nice to meet you.“ Nishad: „Hello, jak se máš?“ Říkám si: „Wau, on mluví česky,“ a ptám se: „Do you speak česky?“ „No.., jen jak se máš.“ Hm, co budu dělat? Opravdu neumím nic anglicky? Ostuda. :-) Ale nakonec... Aaaa, už vím..., pár slovíček naskočilo... Tvůj pokoj, koupelna, toaleta, obývák... IT is oukey :-) Dostali jsme dárečky, super. Very nice.
Po velmi náročné komunikaci o představení se a ukázání bytu, nervozity z pondělí, připravení prezentace. Jdeme spát. Goog night.

Pondělí
Good morning. Jdu dělat snídani. Jak se sakra řekne to a to, no nic, dám na stůl radši všechno, co mám, ať si Nishad vybere. Doufám, že si vybere :-) Uff. IT is oukej.
Odpoledne prohlídka city Nový Bydžov :-) IT is a Very nice Village. Večer smažák. Jeho oblíbený. Hlavně, ať se povede. Yes.
20.00 hod. Good night. On už jde ležet? „Are you ok?“ ptám se. Vzápětí píši SMS panu učiteli - Nishad šel už spát, snad je v pořádku a je jen unavený.

 

Úterý
Cítím se skvěle, vstávám v 6 hod. a připravuji snídani - míchaná vajíčka. Mňam. Dokonce už složím větu, Dan se také zapojil. Wau.
Po škole jdeme na procházku s mými kamarády, super. Mluví ANGLICKY. Dozvěděli jsme se spoustu věcí. Velmi zajímavé, Nishad k nám přiletěl z města lidnatějšího 2x více, než je naše malá, ale zato krásná země. Ty jo. Nepředstavitelné.
Jen pro info, ty dva dny nebyl čas :-) musela jsem zjistit, co má a nemá rád :-)

Středa
Vstávám o 5 minut později než v úterý, Dan je v kuchyni, vaří vodu na čaj, má připraven hrneček se sáčkem, maže housku. Neuvěřitelný :-) Do té doby se každé ráno ozývalo, kde mám svačinu?
Dnes jedou na výlet do Kutné Hory. Opravdu mám celý den volno? Co budu dělat? Asi se nejprve najím. Super.
Návrat z výletu. Dan povídá: „Zítra bych si dal ke snídani palačinky." Jasně, žádný problém. Vstanu radši už v pět ráno, kdyby se, nedej bože, něco pokazilo, třeba bych neviděla tu pánev :-) IT is oukey :-) V autě povídají o tom, jak jsou oba unavení, říkám si, půjdou brzy spát, fajn. Doma. Najednou Dan zapne PC hru GTA, Nishad: „Yes this is my favorite game.“ Konec iluzí o ležení v posteli :-) dáváme Nishadovi dárečky - hrneček, pohledy, tužky s logem Kosice, když propagovat obec, tak pořádně. Tímto obci děkujeme! :-) Nishad si je prohlíží, Dan s ním. Dan kouká na pohledy a říká: „Wau, ty jo, IT is nice.“ Koukám na ně. Ptám se Dana. Nikdy jsi neviděl pohled, anebo Kosice? Dan dodá: „Tohle je také u nás, jo? Směju se. Good night.

Čtvrtek
Připravuji snídani. Bolí mě nohy. To máme opravdu tak tvrdou podlahu? Asi bych v té kuchyni měla trávit více času :-) dnes nás čeká bowling. Mám sílu? Hlavně neodletět s koulí za kuželkama. A bude to ok!
A jde se na to, je půl sedmé a my odjíždíme na bowling. Moc se těšíme.
Wau, je tu i pan ředitel. Všichni se baví. Naše malé dílo - Vanesa, je nepřehlédnutelná. Všichni ji poznali během pár minut, hraje o sto šest a ještě u toho stihne vytřít podlahu vlastním tělem. :-) Dáváme si do nosu. Jíme smažák s hranolkama. Náš oblíbený. :-) Dan má radost, shodil kuželky. Povídá si s klukama. Hostitelské rodiny jsou moc fajn. Povídáme si a smějeme se. Holkám z dálky moc chutná pivo, obáváme se, aby to nepřehnaly. Přeci jen good beer, bad morning :-) náš Nishad objednal holkám vodu. Dopíjíme a odjíždíme domů.
Byl to super večer. Doma se stojí fronta na koupelnu, mezitím hrajeme doma venkovní hru s míčkem. Je 23.00 hod. Good night.

Pátek
Budíček 6.00 hod. Ticho. Nikdo nevstává :-)
Najednou vyskočím z postele s pocitem, že jsem zaspala. Nic nevidím. Kde mám oči? Hrají se mnou na schovku. Uff, je teprve 6.08 hod. :-) Dan dnes nesnídá. Sedí na gauči, kouká do mobilu. Je unavený. Nishad se sprchuje. Usedá ke stolu, popijí kávu - už včera jsem přišla na to, že ji má rád  a požívá rohlík s nutelou. Je také unavený.
6.45 hod. odcházejí Dan a Nishad na autobus, Vanesa teprve vstává. Odjíždí do školy mama taxíkem až později.
Dnes jdeme do Kosic na pizzu. Také se těšíme, snad se to vydaří, alespoň tak dobře jako bowling.
12.00 hod. Martin - this is my husband - si povzdychává. Dnes zase žádné maso? To víte, mít doma vegetariána, to není jen tak. :-)
17.45 hod. Odcházíme na pizzu. Dorazili úplně všichni. Fantastické. Pizza byla výborná. Děti hrály karty - prší se studentama. Do hry ''sedaná'' (rychle si sedni, až přestane hrát hudba) se zapojili i dospělí. Nishad nám zpívá českou hymnu. Zpíváme také. Mluví i rusky? Úžasné. Moc skvělý večer.

Sobota
A je to tu. Máme sbaleno. Odjíždíme do Nechanic. Studenti jedou na výlet do Prahy. Ještě chvíli posedíme u hostitelské rodiny. Povídáme si. Poslední foto s našimi ''dětmi'' and bye bye. Máme na krajíčku. Máváme. Jedeme domů a s Danem oba bulíme. Bude nám smutno. Ale vše ještě úplně neskončilo. Až budou studenti v Hradci Králové, pojedeme se s nimi teprve rozloučit. Už se ně moc těšíme :-)

A teď vážně. Jsme moc rádi, že jsme mohli ubytovat Nishada. I přes veškeré obavy, jsme to zvládli. Nishad je velmi chytrý, milý, společenský kluk. Má možnost cestovat, je to super. Ale popravdě, já jsem unavená, jak nikdy. Ale stálo to za to! Kdyby byla možnost zapojit se opět do projektu, neváhali bychom.
Děkujeme!

A co nám to dalo? Dan pochopil, že umět mluvit anglicky je dobrá věc. Vědět a umět je rozdíl! Vaneska is so cute. Už ví, co to znamená :-) A já? Moje angličtina se změnila z "já jen rozumět, ale nemluvit!" -> na moje hrozná angličtina, ale teď už složím větu :-)

paní Krejčová