Vytisknout tuto stránku
neděle, 10 září 2017 10:22

Logická olympiáda

I v tomto školním roce se můžete zapojit do řešení Logické olympiády. Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování.

Žáci naší školy řeší soutěž v těchto kategoriích:
Kategorie A: žáci prvního stupně základních škol (2. – 5. třída).
Kategorie B: žáci druhého stupně základních škol (6. – 9. třída a odpovídající ročníky víceletých gymnázií, tj. první dva ročníky u šestiletých gymnázií nebo první čtyři ročníky u osmiletých gymnázií).


Do soutěže je nutné se zaregistrovat na www.logickaolympiada.cz. Registraci prověďte do 30. září 2017. Více informací na letáku v příloze nebo u vyučujících.


Základní kolo proběhne pro kategorii A: žáci prvního stupně základních škol ve dnech 1. – 7. října 2017, kategorii B: žáci druhého stupně základních škol ve dnech 8. - 14. října 2017.