rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 18 dub, 2024 -
so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 25 únor 2021 09:34

Virtuální prohlídka vodní elektrárny Hučák a obnovitelné zdroje el. energie

Dnes jsme měli prezentaci přes MS Teams s vyprávěním o obnovitelných zdrojích el. energie (vodní, větrná a sluneční energie). Přednášejícím byl zaměstnanec Infocentra Hučák v Hradci Králové Tomáš. Lektor byl velmi milý, hodně jsme se toho dozvěděli. Třeba nám vyprávěl o přehradě v Číně s názvem Tři soutěsky - je to největší elektrárna na světě. Výška přehrady měří 181 m, délka 650 km, rozloha je 1084 km² a objem 39,3 km³. Na konci této prezentace nám lektor položil výherní otázku:
Co je srdcem každé elektrárny? Nejrychleji odpověděli kluci Milan s Ondrou. Jejich odměnou za správnou odpověď bude tužka s blokem.


Hodně zajímavé byly virtuální prohlídky elektráren, kterými nás lektor provedl.

Eliška, 9.C

…. Tato online exkurze mně bavila hlavně proto, že lektor nám řekl hodně zajímavých informací a těším se na další online exkurzi.

Matěj
…. Zaujalo mne, že životnost větrné elektrárny je 20 let. Přišlo mi zajímavé, že při velkém větru se větrná elektrárna zastaví a tím se chrání před poškozením. Příliš odborné pro mne byly informace o motorech, turbínách apod.

Kája

…. Asi nejvíce mě zaujala část, kdy lektor povídal o vodních elektrárnách, dozvěděl jsem se, že existují 3 typy turbín a že se každá používá v jiných případech. Dozvěděl jsem se mnoho zajímavých věcí a rozhodně bych vám to také doporučil.

Tom