rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

st 03 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 04 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 11 dub, 2024 16:00 - 17:00 -
Třídní schůzky

Třídní schůzky I. a II. stupně

Více info
čt 18 dub, 2024 -
so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 14 červen 2018 12:07

Školní výlet 4. B v Babiččině údolí

Děti ze 4. B vyrazily na výlet do Ratibořic. Nejprve nás na zámku přivítala paní komorná a komorník Leopold, který nás dovedl na audienci k paní kněžně. Nejprve jsme si poslechli skladby na piano, které se měla učit komtesa Hortenzie. Poté nám byla komtesa Hortenzie představena a povyprávěla nám o své rodné Florencii. Procházkou zámeckou zahradou jsme se dostali až k Rubrovu mlýnu, kde na nás čekala paní mlynářka s krajánkem. Oba nás přivítali písněmi a krajánek nám zahrál na flétnu. Pan mlynář nás pak pozval do mlýna, kde pro nás bylo připraveno hudební a taneční vystoupení. Moc se nám líbila prohlídka mlýna, kde jsme se dozvěděli, jak se mlelo obilí, jak se získávaly např. kroupy. Zkusili jsme si i vážení – sice jsme nevážili mouku, ale sebe navzájem.


Cestou ke Starému bělidlu jsme si prohlédli sochu, kde jsme si pojmenovali všechny, které jsme tam viděli. U domečku nás již čekala babička s vnoučaty, která nám zatancovala a předvedla hry. Babička vyprávěla, jak to v Babiččině údolí vypadalo v roce 1866. Měli jsme možnost nakouknout, jak se v chaloupce žije a ochutnat chléb. Poslední zastávkou naší procházky po Babiččině údolí byl splav. Na úplný závěr proběhl nákup drobných předmětů a dobrot. Všichni jsme se spokojeni vrátili zpět.


Mgr. Tobolková Irena