rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 30 březen 2017 15:29

Úspěch našich děvčat v literární soutěži

Dne 30. března se v Městci Králové konal první ročník Městeckého čtení pod lampou, který byl vyhlášen a zorganizován tamní základní školou. Úkolem soutěžících bylo přednést svůj vlastní text, a to z oblasti prózy nebo poezie.
Musím přiznat, že mě samotnou velmi příjemně překvapilo, jak velké množství kvalitních textů se na soutěži objevilo, a mám upřímnou radost z toho, že v dnešní době stále ještě dokáže literatura a autorské čtení nadchnout takový počet mladých lidí.


Soutěž byla rozdělena do čtyř kategorií, a to vždy dle příslušného ročníku. V šestých třídách jsme sice žádného reprezentanta neměli, zato o kategorii výše se porotě představily hned čtyři naše studentky, které tuto skupinu naprosto ovládly. Nejvíce na porotu zapůsobil text i přednes Terezky Málkové, za což jí patřilo první místo v této kategorii. Na druhé příčce se umístila Terezka Novotná a třetí místo získala Terezka Řezníčková. Pochvala jistě patří i Kristínce Pelánkové, která zůstala těsně pod stupni vítězů.
V kategorii osmých tříd nás reprezentovala Verunka Veselá, které rovněž patří poděkování za zdařilý přednes vlastního textu. Ve skupině devátých tříd se představila Anička Mauerová, jež vystoupila s ukázkami z oblasti poezie, za něž si nakonec odnesla krásné druhé místo.
Všem děvčatům gratulujeme k jejich výkonům a děkujeme za úspěšnou reprezentaci naší školy.

Lucie Kubincová