rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

úterý, 25 duben 2017 11:34

Projekt požární prevence „Hasík“ ve druhých třídách

Sto padesát – hasiči, oheň jenom zasyčí! Toto heslo a hlavně velmi důležité číslo zná každý druháček. Během tří návštěv zástupců z řad profesionálních hasičů z Nového Bydžova si děti druhých tříd několikrát zopakovali, že telefonní číslo 150 je nutné si pamatovat od útlého dětství. Každé malé dítě i dospělý člověk se mohou někdy v životě setkat tváří v tvář situaci, kde hraje hlavní roli nebezpečný nepřítel – oheň. Děti se díky projektu požární prevence „Hasík“ dozvěděly, který oheň je dobrý, který zlý. Jak se zachovat v případě, že najdou pohozené sirky? Sebrat nebo si jich vůbec nevšímat? Které místnosti v našem bytě skrývají nebezpečí požáru, které situace běžného života obezřetně pohlídat? Žehlička, sporák, hořící svíčka, to vše a ještě mnohem víc, je riziko běžného života, které může způsobit opravdu horké chvilky.

Společně s hasiči si děti zahrály scénky, jak správně zavolat pomoc, co říci, jak uhasit hořící oblečení, jak se zachovat v případě, že náš dům či byt začaly pohlcovat horké plameny. Při závěrečné hodině si jedna z dívek vyzkoušela roli zraněné, byla jí poskytnuta první pomoc. Ve stanici se v tu chvíli rozhostilo ticho a všechny děti sledovaly profesionální záchranářskou práci. Samozřejmě jsme si mohli prohlédnout i automobily s vybavením, které zachraňují nejen majetek, ale hlavně lidské životy. Ani nejlepší vybavení však nenahradí oddanost své práci všech lidí, kteří se tomuto povolání věnují. Děti měly neustále spoustu zajímavých otázek, ale zároveň musely prokázat i vědomosti a pozornost při výkladu, za což dostaly spoustu krásných odměn. Na závěr chceme poděkovat panu Jiřímu Dymešovi a Davidu Melicharovi za zajímavé povídání a trpělivost s našimi zvídavými žáčky.


žáci a učitelky 2. tříd