Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 29 červen 2017 06:41

Country roubenka Měník

Děti z 3.B se vydaly do Měníka do Country roubenky na ekologický program „Máme rádi zvířata“. Cesta tam, která byla „pěškobusem“ probíhala ve skvělé náladě a rychle nám utekla. V Měníku nás přivítala paní Reisová. Nejprve dětem vysvětlila, jak se mají chovat vzhledem ke zvířátkům, kde najdou kadibudku, vodu a kde si mají uschovat své batůžky a kde bude pití. Společně probíhala prohlídka prostor.
Děti paní Reisová rozdělila do 3 skupin. Jedna skupina si v indiánském týpý malovala kameny, které si děti později odvážely domů. Další skupina řešila kvíz o zvířátkách a ta třetí jezdila na koních. Děti měly možnost vidět ovce, morče, králíky a kozu. Kozu mohly též vodit na vodítku – no, spíše vodila koza děti.


Ve volném čase skládaly obrázkové sudoku, skákaly v pytlích, chodily po kládě nebo se mohly učit skákat přes gumu. Celé prostory stodoly a okolí roubenky měly k dispozici a plně toho využily. Vyzkoušely si houpání v síti či na houpačce.
Největší a nejlepší zážitek pro děti byla koťata, kterých tam bylo 8 – a i tak jich bylo málo, neboť nedala na všechny děti. V chování, hlazení a hraní s koťátky se střídaly. Při pohybu na zahradě byla objevena i žabka.
Když byly děti vyzvány, aby se připravily k odjezdu, vůbec se jim nechtělo. Uvítaly však cestu zpět autobusem, neboť byly dopoledními aktivitami a teplem celkem unaveni.


Velké poděkování patří paní Reisové, která se společně se svojí dcerou dětem celé dopoledne věnovala a připravila pro ně úžasný program. Zároveň dětem nabídla i možnost letních týdenních táborů, které u své roubenky pořádá. DĚKUJEME!

Galerie Obrázků