rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

úterý, 05 prosinec 2017 11:06

Filmové představení Milada

Dne 4. prosince zhlédli žáci osmého a devátého ročníku film Milada, který zpracovává životní osudy JUDr. Milady Horákové. A jak na žáky film zapůsobil? Zde jsou některé názory našich deváťáků.

Velice pěkný film podle skutečnosti o ženě, která bojuje za svobodu a demokracii i za cenu svého života. Předem připravené soudy a vymyšlená obvinění. Období strachu za vlády komunistů.


Film se mi líbil, ale začátek byl pro mě nudný, na konci mi však slzely oči. Nejsmutnější pro mě byla část, kdy se naposledy loučila se svojí rodinou.

 

Líbila se mi samotná myšlenka filmu, aby se o tom dozvědělo co nejvíce lidí a podařilo se přesvědčit ostatní, že komunismus nebyl dobrý.


Film se mi líbit. Byl velmi smutný. Nejsmutnější pro mě bylo, jak Milada mohla naposledy vidět svoji rodinu, ale nedovolili jí její dceru ani obejmout.


Milada Horáková chtěla jenom říkat pravdu, chtěla svobodu. Ti vyšetřovatelé neměli žádné důkazy na to, aby ji mohli zavřít do vězení. Dala přednost politice před rodinou a byla odsouzena k trestu smrti.


Nevím, jak bych se zachovala já, ale nelíbilo se mi, jak se Milada chovala ke svojí dceři nebo celkově k rodině. U zpracování filmu mě nezaujal způsob dabingu.


Milada = velmi silná žena, nebála se projevit svůj názor. Překvapila mě krutost vyslýchání. Komunismus byl celkově děsný, jsem ráda, jak je to teď.


Líbil se mi nápad a to, jak byl popsán její život. Na druhé straně se mi však nelíbilo, že byl film rozsekaný na části, bylo tam hodně skoků z jednoho děje do druhého a dost často jsem se v tom ztrácel.


Bylo smutné, že jí dali trest smrti a také to, jak ji týraly, že nesměla mít před popravou fyzický kontakt se svojí rodinou. Jsem ráda, že žiju v době, ve které žiju.


Zaujalo mě, jak se Milada nevěnovala své dceři, ale bojovala za demokracii, aby její dcera mohla žít ve svobodné zemi.