Vytisknout tuto stránku
pondělí, 01 duben 2019 04:00

Setkání mladých spisovatelů

Ve čtvrtek 28. března 2019 se vybraní žáci naší školy zúčastnili 3. ročníků soutěže v autorském čtení s názvem Čtení pod lampou v Městci Králové. Na soutěž se všichni velice poctivě připravovali, čekalo je hned několik nesnadných úkolů.
Prvním krokem bylo napsání textu, který by byl schopen obstát ve velké konkurenci. Kdo měl napsáno, mohl začít trénovat přednes. Samotný sebelepší text by bez výrazného čtení neměl šanci. Třetí a pro většinu nejobtížnější úkol přišel v den konání soutěže. Posledním krokem bylo sebrat všechnu odvahu, dokázat se posadit před plný sál lidí a jistým pevným hlasem seznámit svět se svým dílem.


Všichni žáci se nakonec úspěšně dokázali poprat s trémou a byli patřičně odměněni. Mezi autorky nejpovedenějších prací byly zařazeny Jana Hlaváčková (6. A), Nela Hudcová (6. A), Vanesa Karin Pataki (6. A), Tereza Novotná (9. B), Kristína Pelánková (9. B) a Tereza Řezníčková (9. B). Zvláštní ocenění získal i Vojtěch Sedlák (7. A), který navíc obdržel knihu od speciálního hosta a člena poroty spisovatele Michala Vrby.
Všem zúčastněným patří obrovská gratulace a poděkování!
Mgr. Simona Šilhánová