rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

pondělí, 24 červen 2019 09:40

Třídní výlet 9. B

V pondělí 17. 6. jsme vyrazili vstříc posledním společným zážitkům „pod křídly Karlovky“. Autobusem do Jičína jsme se přiblížili k vytyčenému cíli. Pak nás čekal už jen kousek cesty formou příjemné sedmi kilometrové procházky. Pravda, sluníčko a objemné batohy mnohých z nás jí učinily poněkud náročnější, ale do rekreačního areálu Ostružno Sklář jsme v nějakém stavu došli všichni. Odpoledne se pak neslo už jen v duchu relaxace u vody a míčových her.
Druhý den byl jediný pevně daný program, a to výlet krásnou přírodou směrem do Prachovských skal a zpět.

I tentokrát jsme zvolili „dopravní prostředek“ v podobě vlastních nohou a vydali se na 4,5 km směrem k cíli. Protože sluníčko nás neopouštělo, byli jsme rádi, že trasa začínala lesem. Stromy nám poskytovaly příjemný stín, do nohou nás škrábaly ostružiny, na tkaničky se chytala svízel přítulná, po hlavách i za krkem nám běhali drobní obyvatelé lesa a jak jsme se vzdalovali signálu wi-fi z kempu všichni patřičně zářili štěstím a spokojeností… Malé bolístky vyléčily hranolky a podobné pochutiny v restauraci u Prachovských skal, kde jsme měli naplánovanou zastávku na oběd. Nebylo kam spěchat, proto jsme si na oběd a odpočinek vyčlenili dvě hodiny času. Protože 9. B je ale třída sportovců a milovníků přírody (nebo snad v důsledku absence wi-fi a dokonce i telefonního signálu?), vyrazili jsme do samotných Prachovských skal po odpočinku kratším. Prošli jsme skalami a rovnou pokračovali zpět ke kempu, kde jsme s 12 km v nohách strávili zbytek i druhého dne u vody a volným programem.
Třetí den nám zpestřila program zásahová jednotka policie ČR, která měla v areálu ukázku pro další ubytované – žáky školy bezpečnostně právní. Po obědě nás pak čekala už jen poslední možnost těšit se krajinou a radostí z pohybu, když jsme se opět s „plnou polní“ vypravili do Jičína na autobus, který nás odvezl zpět. Posledních 7 km si všichni užívali plnými doušky – tolik vzdechů a citově zabarvených slovních výlevů snad neobsahuje ani Máchův Máj!
Z posledního společného výletu si tak všichni odvezli poctivých 26 km v nohách, nějakou tu nezapomenutelnou vzpomínku a občas i nějaký ten puchýř, odřeninu, štípanec, spáleninu, … Výlet se nám prostě vydařil!