Vytisknout tuto stránku
středa, 10 červenec 2019 18:06

Slavnostní vyřazení žáků devátých ročníků

Ve čtvrtek 27. 6. proběhlo v Jiráskově divadle tradiční slavnostní vyřazení žáků devátých ročníků. Stejně jako každý rok tak i letos se naši deváťáci změnili k nepoznání. Před divadlem se sešli chlapci v oblecích a dívky v krásných šatech, aby převzali své poslední vysvědčení ze základní školy.

Těžko se popisuje atmosféra takového odpoledne, kdy žáci rodičům, kamarádům i učitelům předvedou vystoupení, které chystají dlouhé týdny i měsíce. Kdy shlédnou staré záběry ze svých prvních školních dní, mikulášské besídky a dalších školních akcí. Kdy před zraky plného hlediště z rukou vedení školy a třídního učitele přijímají gratulace a vysvědčení. Kdy na jevišti děkují učitelům, kteří je provázeli často dlouhé roky. A kdy se celý ročník s Karlovkou loučí. Pod tíhou atmosféry dívkám ukápne mnoho slziček a dojetí se často neubrání ani chlapci.

I pro nás učitele loučení není snadné. Každý rok si říkáme totéž, že tento ročník je výjimečný, neopakovatelný a nezapomenutelný. A ona je to pravda. Každý ročník takový je. Najednou všichni mají dojem, že něco končí, něco, co bylo roky povinností a samozřejmostí a vlastně určitou jistotou, co přijde každý další den. Ale opak je pravdou, nic nekončí, naopak začíná! Před každým z našich deváťáků se otevírá nová cesta, kterou si z velké části mohli vybrat sami a hlavně si ji mohou sami tvořit a skládat jako cestičku z oblázků přesně podle sebe. Milí deváťáci, vlastně již naši absolventi, my všichni z Karlovky jsme se vám snažili dát základní stavební kameny na tuto cestu, zda jste o to stáli a těchto kamenů teď budete moci na své cestě využít, bylo a je ve vašich rukách.

Nebuďme smutní, vzpomínky zůstanou!

 

Fotogalerie ZDE.