Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 15 říjen 2020 13:57

Aktuální informace pro žáky 9. ročníků

1. přihlášky na školy s talentovými zkouškami (TZ)
Bude-li se vaše dítě hlásit na školu s TZ, je potřeba nejpozději do 8. 11. 2020 provést v Bakalářích kontrolu osobních údajů dítěte i zákonných zástupců a zadat vybrané střední školy. Podrobný postup najdete v přiloženém pdf návodu.

 

Na základě těchto údajů budu žákům od 9. 11. tisknout přihlášky, které jim nejpozději 13. 11. předám. Předání bude probíhat v souladu s platnými nařízeními vlády v dané době. Kdo podklady k vystavení přihlášky ve stanoveném termínu nedodá, nebude od školy mít přihlášky připravené. Přihlášky je nutné na školy odevzdat do 30. 11. 2020 (nezajišťuje škola).

2. Setkání zástupců středních škol a učilišť v Jiráskově divadle NB
Plánovaná prezentace zástupců SŠ a učilišť, kterou jsem vám již avizovala na 5. 11. 2020, se nekoná s ohledem na epidemiologická nařízení. Bude přesunuta na termín 7. 1. 2021. Podrobnosti vám předám až bude vše aktuální.

3. prezentace zástupců SŠ a zaměstnavatelů ALDIS Hradec Králové
Ani tato plánovaná akce s ohledem na nařízení vlády nebude 13. listopadu probíhat prezenčně. Akce by měla být nahrazená 13. 11. 2020 on-line. V čase 8-12 by měla být přístupna žákům zprostředkovaně v ZŠ (bude-li probíhat výuka) a v čase 18-21 pak rodičům případně i žákům. Jakmile se dozvím více, budu vás kontaktovat.
Též by měly být nejpozději v prosinci plně funkční stránky vybiramestredni.cz, kde se postupně mají připravit prezentace všech škol a zaměstnavatelů a ty budou na webových stránkách zpřístupněny.

4. Informačně poradenské středisko Úřadu práce HK
Pro žáky 9. ročníků každý rok plánujeme návštěvu tohoto pracoviště, kde se účastní informačního programu. V letošním roce bohužel osobní návštěvu stihla pouze jedna devátá třída. Pro další dvě se pokusíme program zařídit on-line.
Též je stále možnost domluvit si na tomto pracovišti individuální konzultaci pro vás resp. vaše dítě, jestliže potřebujete poradit s výběrem střední školy nebo učiliště. Kapacita je ale poměrně malá, proto je nutné pracoviště IPS ÚP HK kontaktovat co nejdříve a domluvit si termín schůzky.

Máte-li další dotazy nebo zájem o osobní konzultaci jsem vám po předchozí domluvě v Bakalářích k dispozici.

Mgr. Soňa Špičáková
kariérový poradce