Vytisknout tuto stránku
středa, 28 duben 2021 10:58

EKO MASTER ŠÉF chodí na Karlovku!

Na Karlovce to frčí :) Naše škola nemá slovo EKO pouze v názvu. My EKO myslíme a také žijeme. Den Země, který slavíme 22. dubna, jsme si tentokrát užili s vařečkou v ruce. Na začátku byl nápad přimět děti, aby zase jednou strávily den mimo své online učebny. A povedlo se! Zrodila se myšlenka, že všichni Karlováci budeme vařit. Ale když vařit, tak jako vždy ekologicky. Cílem celodenní aktivity bylo si uvědomit, co pomůže nám i planetě k trvale udržitelnému životu.

 

 

Za dodržení eko postupů při vaření si žáci i učitelé počítali body a podle jejich počtu na konci dne získávali stříbrnou, zlatou, nebo dokonce zelenou vařečku EKO MASTER ŠÉFA. Odměnou nám bylo dobré jídlo a dobrý pocit, že u běžných věcí dokážeme přemýšlet.
Naše symbolické EKO MASTER ŠÉFovské vařečky na plotu školy se plnily podpisy dětí a učitelů. Každý se podepsal na vařečku, kterou si během dne zasloužil.
My totiž už víme, že dobrá potravina nemusí projet v kouřícím kamionu půlku světa, že okurka ze skleníku chutná líp než z igelitové fólie a že potraviny od regionálních českých pěstitelů mají chuť.
A když vaříme, tak s pokličkou!
A co se týká třídění odpadu, to už má každý Karlovák v malíčku…

Naše milá planeto, přejeme Ti k Tvému svátku stále více eko duší.

Tví Karlováci

 

Podívejte se na krátké video z tohoto dne.

Média