Vytisknout tuto stránku
pondělí, 17 květen 2021 14:05

Obhájili jsme mezinárodní titul Ekoškola!

V dubnu proběhl na naší škole audit programu Ekoškola, do kterého jsme zapojeni již od roku 2008. Titul Ekoškola, nejvyšší stupeň mezinárodního ocenění, jsme tak obhájili již počtvrté. V závěrečné zprávě jsme obdrželi souhrn silných a slabých stránek jednotlivých posuzovaných oblastí a celkové shrnutí kvality realizace programu na škole.

Zde si dovolím citovat z výsledků auditu: „Ve škole existuje stabilní zaštítění Ekoškoly v paní koordinátorce Sirotkové, která má velkou aktivní podporu ostatních pedagogů napříč celou školou. Škola organizuje řadu akcí jak pro žáky, tak pro veřejnost a dává o své činnosti vědět všemi možnými způsoby, včetně využití sociálních sítí. Též kvalita vzdělávání v ekologických tématech je na vysoké úrovni a stojí za ocenění.

 

Celkově lze hodnotit kvalitu realizace programu na škole jako velmi vysokou a hodnou následování.“
Pochopitelně nám tyto řádky udělaly velikou radost a sluší se za ně poděkovat nejen paní učitelce Sirotkové a ostatním pedagogům, ale především žákům, kteří pracují v ekotýmu a na audit se pečlivě připravili. Obhájení titulu opravňuje naši školu užívat vlajku, logo a název Ekoškola po dobu 3 let.

Petra Klapková Dymešová