Vytisknout tuto stránku
středa, 04 prosinec 2019 11:54

Den dobrých skutků 2. A a 2. B

V pondělí 2. prosince byly děti z druhých tříd rozdávat radost v Domově důchodců V Podzámčí v Chlumci nad Cidlinou a v DDM Nový Bydžov pro klienty z Domova sociálních služeb ve Skřivanech.
Touto akcí jsme se zapojili do celosvětového dne dobrých skutků= Giving Tuesday., který podporuje a oslavuje chuť pomáhat a dělat dobré skutky.
S dětmi jsme společně ve škole vyrobili přáníčka a napsali dopisy, které byly nasměrovány lidem do domova důchodců. Naším přáním bylo potěšit a zahřát u srdce naše nejstarší spoluobčany, kteří nemají to štěstí a nemohou tyto dny trávit se svými nejbližšími.
Společné zpívání vytvořilo ve tvářích babiček úsměvy a slzy dojetí. Pro děti byl největší dárek potlesk, který sklidily. Babičky děkovaly za drobné dárky a neskrývaly pocit štěstí z naší přítomnosti. Moc by nás potěšilo, kdyby se rozeběhla korespondence mezi dětmi a stařečky. S netrpělivostí budeme očekávat, zda se někdo najde, kdo na dětské dopisy odpoví.
Naším druhým cílem se stal Dům dětí a mládeže v Novém Bydžově, kde nás s otevřenou náručí přivítal pan ředitel i se svými zaměstnanci. Celý program jsme s dětmi předvedli lidem z Domova sociálních služeb ve Skřivanech. Potlesk a nadšení diváků vykouzlil u dětí spokojenost z vynaloženého úsilí.


Děti odcházely z dnešního dne spokojené, protože se jim povedlo rozdat radost dokonce dvakrát.
Naším cílem bylo probudit v dětech soucítění ke starším lidem či handicapovaným, což se povedlo v plné míře. Děti se dnes s námi loučily s potřebou zavolat nebo navštívit své babičky a dědečky a dát jim najevo, jak moc jsou pro ně v tomto světě důležití.

Mgr. Pavlína Valentová, Mgr. Soňa Firbacherová