Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 11 květen 2017 13:07

1. místo v krajském kole Prezentiády

V minulých dnech jsme mohli zaznamenat ohromný úspěch našich dětí v soutěži PREZENTIÁDA. Jedná se o soutěž v prezentačních dovednostech žáků středních a základních škol. Úkolem 2 až 3 členných týmů je vytvoření počítačové prezentace, kterou pak soutěžící doplňují svým projevem na zadané téma. Soutěž napomáhá rozvoji vyjadřovacích schopností dětí, které jsou v dnešní době sociálních sítí a chytrých telefonů, velmi slabé. Porota, obvykle sestavená z vyučujících na příslušné univerzitě, kde momentálně soutěž probíhá, hodnotí obsah ale i použité verbální a nonverbální prostředky.

Potěšující je umístění našeho týmu ve složení: Anna Mauerová, Andrea Nikol Strýčková a Nela Vízková, který obsadil nádherné 1. místo v krajském kole.


Následující grandfinále této soutěže proběhlo 27. dubna v Brně, kde naši žáci obsadili pěkné 13. místo ze všech zúčastněných týmů - vítězů krajských kol z celé ČR a SR. Máme radost z krásného umístění našich žáků a přejeme jim mnoho úspěchů v podobných soutěžích i v dalších letech.


J. Valenta