Vytisknout tuto stránku
úterý, 23 duben 2024 18:40

Den knihy

Dne 23. dubna jsme se na druhém stupni prostřednictvím projektového dne připojili k oslavám Mezinárodního dne knihy. Spojovacím prvkem všech aktivit, z nichž si děti mohly vybírat dle svého zájmu, byla samozřejmě kniha. Paleta nabízených dílen byla velmi pestrá, děti si mohly vytvořit audioknihu, fotoknihu či si vyzkoušet vlastní zručnost a vyrobit si knihu klasickou, leporelo, komiks nebo lapbook.

Dále se mohly věnovat četbě v literární kavárně, navštívit cizokrajné oblasti prostřednictvím cestopisu, proniknout do starých písařských dílen nebo naopak využít nejnovějších poznatků umělé inteligence jako moderního tvůrce. Žáci se mohli tento den stát i autory učebnice matematiky, proměnit se v herce a ztvárnit slavný příběh Romea a Julie, nadchnout ostatní svým výtvarným pojetím básně, porovnat knihu a její filmové zpracování či si odpočinout na biblioterapii.

Cílem projektu bylo žákům ukázat, že i v 21. století mají knihy stále co nabídnout. Pevně věřím, že se nám společně podařilo zažehnout alespoň pár nových čtenářských plamínků.

Mgr. Lucie Kubincová

Galerie Obrázků