Vytisknout tuto stránku
úterý, 13 březen 2018 09:17

Nejlepší žáci ruštiny v Ruském středisku vědy a kultury

Ti nejlepší žáci ruského jazyka 8. a 9. tříd měli možnost navštívit Ruské středisko vědy a kultury v Praze a blíže se tak seznámit se střediskem samotným, ruskou kulturou a dozvědět se plno zajímavostí o Rusku. Po příjezdu a následném focení u obrovské «матрёшки» si 23 žákyň převzala paní Nyklová, která dívky provedla ruskou knihovnou, křišťálovým sálem a literárním salonem s obrázky a knihami nejvýznamnějších ruských spisovatelů. Poté naše kroky směřovaly do jedné z učeben, ve které se dívky dozvěděly zajímavosti o Rusku a zhlédli dva krátké dokumentární filmy o Moskvě a Petrohradu. Nakonec jsme si společně s hrdiny dětského animovaného filmu zazpívaly písničku «Как лвёнок и черепаха пели песню».

Celá exkurze probíhala v ruském jazyce a všem zúčastněným patří velká pochvala. I přes to, že se učí ruštinu teprve druhým/třetím rokem, všechny hltaly každé slovo a informacím paní Nyklové obstojně rozuměly.

Ráda bych tímto velmi poděkovala paní Mgr. Ludmile Nyklové za ochotu a zrealizování exkurze, a dále SRPŠ za finanční příspěvek.

Mgr. Lucie Špičáková