Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 03 leden 2019 10:32

Vánoce nanečisto u čtvrťáků

Vánoce nanečisto aneb “Maminka v jednom kole“, tak zněl název předvánočního setkání čtvrtých tříd. Děti si s předstihem prožily Štědrý den se vším, co obnáší. Rozdělily se do několika skupin. Každá měla na starost přípravu určité části sváteční večeře či prostírání slavnostní tabule. S chutí se pustily do přípravy bramborového salátu, jednohubek, slaného a sladkého pohoštění nebo výzdoby třídy a stolu se zasedacím pořádkem. A pak to konečně vypuklo. Vánoční přípitek s dětským „šampaňským“, koledy, vánoční zvyky a tradice a samozřejmě večeře v podobě bramborového salátu a řízečků.

Po hostině děti netrpělivě vyhlížely Ježíška. Zazvonil zvoneček a konečně došlo na rozdávání dárků. V závěru večera jsme všichni sešli na školní dvůr, kde už čekali rodiče a společně jsme si při zářících prskavkách zazpívali nejznámější vánoční koledy. Na děti čekalo ještě úplně poslední překvapení, mini ohňostroj.
A proč celý podvečer nesl podtitul “Maminka v jednom kole“? Děti si na vlastní kůži okusily Vánoce i z „druhé strany“. Uvědomily si, že kolem příprav toho nejkrásnějšího dne v roce je také spousta práce a maminky to vůbec nemají lehké. Věříme tedy, že o letošním Štědrém dni alespoň někteří dobrovolně přiloží ruce k dílu.
Krásné Vánoce přejí čtvrťáci a jejich paní učitelky.