Vytisknout tuto stránku
neděle, 23 duben 2017 16:29

Den Země s Karlovkou

V pátek dne 21. 4. žáci společně se svými učiteli oslavili Den Země v lese Chlum a okolí u samoty Venturka nedaleko Nového Bydžova. O žáky 6. a 7. tříd se perfektně postarala třída 8. A, která si pro své spolužáky připravila nelehké úkoly.
Rovnocenné týmy se vydaly na trasu s jasným zadáním – splnit co možná nejvíce úkolů na 8 stanovištích a získat indicie, které je navedou k závěrečnému rozluštění hádanky. Závodníci si procvičili své znalosti a dovednosti v následujících disciplínách – morseovka, střelba vzduchovkou, hledání dřevěných věcí v lese, přeběh lesní stezkou, přebírání luštěnin na čas, řezání pilou, aj. Obzvláště nelehkým úkolem bylo věšení prádla v rukavicích pro chlapce :)

Žáci si mohli rovněž vyzkoušet rozdělání ohně pomocí křesadla. Velkým lákadlem bylo házení kostkou, ve kterém se závodníci mohli odměnit čajem s medem, gulášem, hranolkami, hamburgerem nebo opečeným chlebem. Hádejte, co všichni společně posvačili :)
Žáci si na startu krátili čas ve společnosti lesních pedagogů z organizace Lesy ČR a krásnou podívanou na dravce pana Zvolánka. Velké díky patří žákům 8. A za vynikající organizaci na stanovištích a také třídní učitelce Zuzce Sirotkové za uspořádání celé akce.

Lucie Špičáková

Fotogalerie ZDE.