Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 25 únor 2021 09:34

Virtuální prohlídka vodní elektrárny Hučák a obnovitelné zdroje el. energie

Dnes jsme měli prezentaci přes MS Teams s vyprávěním o obnovitelných zdrojích el. energie (vodní, větrná a sluneční energie). Přednášejícím byl zaměstnanec Infocentra Hučák v Hradci Králové Tomáš. Lektor byl velmi milý, hodně jsme se toho dozvěděli. Třeba nám vyprávěl o přehradě v Číně s názvem Tři soutěsky - je to největší elektrárna na světě. Výška přehrady měří 181 m, délka 650 km, rozloha je 1084 km² a objem 39,3 km³. Na konci této prezentace nám lektor položil výherní otázku:
Co je srdcem každé elektrárny? Nejrychleji odpověděli kluci Milan s Ondrou. Jejich odměnou za správnou odpověď bude tužka s blokem.


Hodně zajímavé byly virtuální prohlídky elektráren, kterými nás lektor provedl.

Eliška, 9.C

…. Tato online exkurze mně bavila hlavně proto, že lektor nám řekl hodně zajímavých informací a těším se na další online exkurzi.

Matěj
…. Zaujalo mne, že životnost větrné elektrárny je 20 let. Přišlo mi zajímavé, že při velkém větru se větrná elektrárna zastaví a tím se chrání před poškozením. Příliš odborné pro mne byly informace o motorech, turbínách apod.

Kája

…. Asi nejvíce mě zaujala část, kdy lektor povídal o vodních elektrárnách, dozvěděl jsem se, že existují 3 typy turbín a že se každá používá v jiných případech. Dozvěděl jsem se mnoho zajímavých věcí a rozhodně bych vám to také doporučil.

Tom