Vytisknout tuto stránku
úterý, 25 duben 2023 18:09

Den Země

V pátek 21. dubna, kdy jsme na Karlovce slavili Den Země, se k nám přidala sama paní Příroda, která vybrala jeden ze svých nejkrásnějších dubnových dní a poslala nám spoustu hřejivých slunečních paprsků. Žáci šestých ročníků změřili své síly z oblasti přírody a sportu na naučné stezce, setkali se s ornitologem a sokolníkem, nechybělo samozřejmě ani tradiční opékání špekáčků. Žáci 8. B a 9. A, kteří se účastnili také aktivit na naší naučné stezce, byli tentokráte v roli organizátorů, za což jim patří velké poděkování, protože vše bylo připraveno na výbornou. Naši sedmáci slavili Den Země mezi zvířaty v Zoologické zahradě hlavního města Prahy, kde pro ně kromě samotné prohlídky byl připraven i odborný naučný program.

Žáci 8. A a 8. C se podívali do záchranné stanice v Jaroměři, kde se starají o handicapované živočichy. Zde si studenti vyslechli smutné osudy zachráněných ptáků, savců, lesní zvěře, naštěstí měly tyto příběhy ve většině případů šťastný konec.

Deváťáci se vydali do Národního muzea v Praze, kde zhlédli nejen expozici nazvanou Zázraky evoluce, ale měli čas se pověnovat i dalším oblastem nově zrekonstruovaného muzea, jehož návštěva rozhodně stála zato.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci této tradiční eko akce, jmenovitě panu učiteli Valentovi za krásné fotografie: https://fotovalenta.rajce.idnes.cz/Den_Zeme_20_04_2023

za kolektiv Karlovky Mgr. Kubincová

Galerie Obrázků