Vytisknout tuto stránku
pondělí, 09 říjen 2017 07:13

Závěrečná ekokonference k projektu Menu pro změnu

V sobotu 7.10. jsme se zúčastnili závěrečného setkání škol zapojených do tohoto projektu. Učitelé i žáci si vzájemně vyměňovali zkušenosti, inspirovali se svými projektovými dny, nápady, změnami, které v loňském školním roce u nich na škole uspořádali či zavedli. Formou posterů či prezentací jsme tak mohli vidět spoustu zajímavého a zároveň se pochlubit naší prací na naší ekoškole. Nebylo toho málo. Férová snídaně pro ekohlídky, ochutnávky, vaření, pěstování bylinek, návštěva ekologické farmy a regionálního bioobchodu, projektový den, výroba hladové krabice ve školní jídelně, aj.


Přála bych si, aby naše snažení pokračovalo i v letošním školním roce. Pamlsková vyhláška a nabídka sortimentu zboží ve školním bufetu, plýtvání jídlem dětmi ve školní jídelně, podpora místních a sezónních potravin, zdravé svačiny.....to jsou témata, která nás aktuálně zajímají nejvíce a ve kterých se budeme snažit vzdělávat sebe i ostatní ..rodiče, kamarády, kolegy, babičky, sourozence.
Pokud máte nějaký dobrý nápad i vy, neváhejte a přijďte nám ho představit. Můžeme tak společnými silami zvládnout i malé změny.


Za Menu pro změnu Mgr. Z. Sirotková