Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 30 březen 2017 15:29

Úspěch našich děvčat v literární soutěži

Dne 30. března se v Městci Králové konal první ročník Městeckého čtení pod lampou, který byl vyhlášen a zorganizován tamní základní školou. Úkolem soutěžících bylo přednést svůj vlastní text, a to z oblasti prózy nebo poezie.
Musím přiznat, že mě samotnou velmi příjemně překvapilo, jak velké množství kvalitních textů se na soutěži objevilo, a mám upřímnou radost z toho, že v dnešní době stále ještě dokáže literatura a autorské čtení nadchnout takový počet mladých lidí.


Soutěž byla rozdělena do čtyř kategorií, a to vždy dle příslušného ročníku. V šestých třídách jsme sice žádného reprezentanta neměli, zato o kategorii výše se porotě představily hned čtyři naše studentky, které tuto skupinu naprosto ovládly. Nejvíce na porotu zapůsobil text i přednes Terezky Málkové, za což jí patřilo první místo v této kategorii. Na druhé příčce se umístila Terezka Novotná a třetí místo získala Terezka Řezníčková. Pochvala jistě patří i Kristínce Pelánkové, která zůstala těsně pod stupni vítězů.
V kategorii osmých tříd nás reprezentovala Verunka Veselá, které rovněž patří poděkování za zdařilý přednes vlastního textu. Ve skupině devátých tříd se představila Anička Mauerová, jež vystoupila s ukázkami z oblasti poezie, za něž si nakonec odnesla krásné druhé místo.
Všem děvčatům gratulujeme k jejich výkonům a děkujeme za úspěšnou reprezentaci naší školy.

Lucie Kubincová