Vytisknout tuto stránku
úterý, 14 září 2021 10:16

Čtvrťáci na škole v přírodě

Začátek školního roku pojali naši čtvrťáci společně se svými třídními učitelkami netradičně v přírodě. V Ekocentru v Oldřichově jsme celý týden poznávali krásy a zajímavosti naší planety. Snažili jsme se však také pochopit závažné ekologické problémy některých zemí světa.


Naše první cesta vedla do Himalájí na Mt. Everest. V Austrálii jsme si vyzkoušeli lov bumerangem a foukačkou, zahráli jsme si na australský hudební nástroj didgeridoo a vyrobili jsme si tamější „ telefon“ čaringu. V Číně jsme měli možnost prožít čínský čajový rituál, naučili jsme se několik čínských slov a znaků. Pomocí hůlek, s kterými jsme pilně trénovali, jsme nakonec zvládli poobědvat rizoto. V Brazílii jsme ochutnali pravý kakaový bob a dozvěděli jsme se, co znamená značka Fair Trade. Poznali jsme životní problémy Afriky, odkud pocházel i místní živý maskot – pejsek Floki.
Celý týden jsme si naplno užili. Děti si odvážely domů hromadu zážitků, nových poznatků, ale hlavně odhodlání, chuť a nasazení změnit své životy k lepšímu s ohledem na zdraví naší planety.


Mgr. Soňa Firbacherová, Mgr. Pavlína Valentová

Galerie Obrázků