rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

úterý, 14 září 2021 10:16

Čtvrťáci na škole v přírodě

Začátek školního roku pojali naši čtvrťáci společně se svými třídními učitelkami netradičně v přírodě. V Ekocentru v Oldřichově jsme celý týden poznávali krásy a zajímavosti naší planety. Snažili jsme se však také pochopit závažné ekologické problémy některých zemí světa.


Naše první cesta vedla do Himalájí na Mt. Everest. V Austrálii jsme si vyzkoušeli lov bumerangem a foukačkou, zahráli jsme si na australský hudební nástroj didgeridoo a vyrobili jsme si tamější „ telefon“ čaringu. V Číně jsme měli možnost prožít čínský čajový rituál, naučili jsme se několik čínských slov a znaků. Pomocí hůlek, s kterými jsme pilně trénovali, jsme nakonec zvládli poobědvat rizoto. V Brazílii jsme ochutnali pravý kakaový bob a dozvěděli jsme se, co znamená značka Fair Trade. Poznali jsme životní problémy Afriky, odkud pocházel i místní živý maskot – pejsek Floki.
Celý týden jsme si naplno užili. Děti si odvážely domů hromadu zážitků, nových poznatků, ale hlavně odhodlání, chuť a nasazení změnit své životy k lepšímu s ohledem na zdraví naší planety.


Mgr. Soňa Firbacherová, Mgr. Pavlína Valentová

Galerie Obrázků