rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

úterý, 03 říjen 2023 18:38

Čtvrťáci na škole v přírodě

Kdo by nechtěl podniknout cestu kolem světa? Objevovat cizí země, zkoušet nové chutě, vůně, zdolávat hory a proplouvat řeky … Naši čtvrťáci tuto příležitost dostali alespoň na pět dnů v rámci školy v přírodě. Prostřednictvím úžasně připravených programů díky zkušeným lektorkám Ekologického střediska Střevlík Hejnice navštívili několik zajímavých zemí. 

Při návštěvě Číny se rozhodně hodí umět pozdravit a poděkovat v čínštině. „Ný hao. Šie šie. Zajčíje.“ Vyzkoušet si čajový rituál a při jídle vyměnit příbor za hůlky. To je teprve zážitek!
Cesta do Himaláje na nejvyšší horu Mount Everest byla plná překážek, přešli jsme i ledovec Kumbu a zastavili se u  ledových vodopádů. Potvrdili jsme si, že je důležité věřit sám sobě, umět překonávat své možnosti a zároveň se vyplácí mít kolem sebe dobré kamarády.
Letem světem jsme se přesunuli do Brazílie, hráli si na ohrožená zvířata, vyzkoušeli symbolické barvy původních obyvatel, cestovali po Amazonce, lovili potravu šipkami napuštěnými jedem a také těžce pracovali na plantážích při sklizni kakaových bobů.
Do cestovního pasu nám přibylo i razítko z Afriky a Austrálie. Hráli jsme na typické hudební nástroje, bubínky djembe a magické didgeridoo. Vyzkoušeli jsme si hod bumerangem a vyrobili si čaringu – hlas duchů.
Zazvonil zvonec a báječného týdne byl konec. Domů jsme se vrátili zdraví, spokojení a plní zážitků.

třídy 4. A, 4. B a Mgr. Benešová, Mgr. Zimová