rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 18 dub, 2024 -
so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 15 říjen 2020 13:57

Aktuální informace pro žáky 9. ročníků

1. přihlášky na školy s talentovými zkouškami (TZ)
Bude-li se vaše dítě hlásit na školu s TZ, je potřeba nejpozději do 8. 11. 2020 provést v Bakalářích kontrolu osobních údajů dítěte i zákonných zástupců a zadat vybrané střední školy. Podrobný postup najdete v přiloženém pdf návodu.

 

Na základě těchto údajů budu žákům od 9. 11. tisknout přihlášky, které jim nejpozději 13. 11. předám. Předání bude probíhat v souladu s platnými nařízeními vlády v dané době. Kdo podklady k vystavení přihlášky ve stanoveném termínu nedodá, nebude od školy mít přihlášky připravené. Přihlášky je nutné na školy odevzdat do 30. 11. 2020 (nezajišťuje škola).

2. Setkání zástupců středních škol a učilišť v Jiráskově divadle NB
Plánovaná prezentace zástupců SŠ a učilišť, kterou jsem vám již avizovala na 5. 11. 2020, se nekoná s ohledem na epidemiologická nařízení. Bude přesunuta na termín 7. 1. 2021. Podrobnosti vám předám až bude vše aktuální.

3. prezentace zástupců SŠ a zaměstnavatelů ALDIS Hradec Králové
Ani tato plánovaná akce s ohledem na nařízení vlády nebude 13. listopadu probíhat prezenčně. Akce by měla být nahrazená 13. 11. 2020 on-line. V čase 8-12 by měla být přístupna žákům zprostředkovaně v ZŠ (bude-li probíhat výuka) a v čase 18-21 pak rodičům případně i žákům. Jakmile se dozvím více, budu vás kontaktovat.
Též by měly být nejpozději v prosinci plně funkční stránky vybiramestredni.cz, kde se postupně mají připravit prezentace všech škol a zaměstnavatelů a ty budou na webových stránkách zpřístupněny.

4. Informačně poradenské středisko Úřadu práce HK
Pro žáky 9. ročníků každý rok plánujeme návštěvu tohoto pracoviště, kde se účastní informačního programu. V letošním roce bohužel osobní návštěvu stihla pouze jedna devátá třída. Pro další dvě se pokusíme program zařídit on-line.
Též je stále možnost domluvit si na tomto pracovišti individuální konzultaci pro vás resp. vaše dítě, jestliže potřebujete poradit s výběrem střední školy nebo učiliště. Kapacita je ale poměrně malá, proto je nutné pracoviště IPS ÚP HK kontaktovat co nejdříve a domluvit si termín schůzky.

Máte-li další dotazy nebo zájem o osobní konzultaci jsem vám po předchozí domluvě v Bakalářích k dispozici.

Mgr. Soňa Špičáková
kariérový poradce