rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

st 03 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 04 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 11 dub, 2024 16:00 - 17:00 -
Třídní schůzky

Třídní schůzky I. a II. stupně

Více info
čt 18 dub, 2024 -
so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 28 duben 2022 14:20

22. duben....oslavy Dne Země na Karlovce

Jako Ekoškola jsme se v tento den věnovali naplno oslavám svátku naší Země. Deváté ročníky měly možnost výběru aktivit - někteří sportovali v hradeckých lesích, jiní odjeli na historickou exkurzi na hrad Kost. Pod vedením zkušených kuchařek skupinka deváťáků připravovala ekologicky šetrné pokrmy a dvacítka statečných se vydala připravovat lesní běh pro šesťáky na naši naučnou stezku Les Chlum a okolí. Šesťáků na start v terénu přišlo opravdu hodně. Přes 70 odvážlivců se vydalo plnit úkoly, které v sobě zahrnovaly jedno téma. Pro letošní rok jsme vybrali Slunce.

Červení, modří, zelení a žlutí se v pravidelných intervalech vydávali plnit rozmanité úkoly, ve kterých jsme potrápili nejen jejich znalosti, ale i sportovní dovednosti, literární fantazii či výtvarnou originalitu. Z fotek je zřejmé, že slunečné dopoledne proběhlo skvěle a v dobré náladě a do cíle, kde na žáky čekali lesní pedagogové, se vrátili všichni v dobrém rozpoložení.
Tři třídy sedmého ročníku v tento den odjely do Dvora Králové navštívit a důkladně prozkoumat prostory zoologické zahrady. Dostaly se i do míst, kam běžnému návštěvníkovi je vstup zakázán. Lektoři se našim zoologům ze sedmých tříd věnovali celé dopoledne a pěkné počasí jen umocnilo spokojenost všech zúčastněných.
A jak strávili Den Země osmé ročníky? Osmákům jsme nabídli pro tento den tři možné aktivity - návštěvu Centra přírodních věd v Jičíně a Muzea Českého ráje v Prachově. Ti, kteří si vybrali ornitologické dopoledne, se sešli na lukách za městem, kde pomocí odchytových sítích a pod odborným vedením poznávali, kroužkovali a pozorovali vybrané druhy našich pěvců. Po návratu do školy vyráběli budky, krmítka a hmyzí domky, které budou určeny k prodeji během farmářských trhů na naší škole. Den Země jsme si připomněli v přírodě, s přírodou a budeme i nadále pokračovat v našich přírodovědných aktivitách.

Z. Sirotková

Galerie Obrázků