rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

středa, 13 duben 2016 18:58

Preventivně výchovná činnost v oblasti požární ochrany

Hasiči z Nového Bydžova připravili pro žáky 2. a 6. tříd preventivně výchovnou činnost v oblasti požární ochrany obyvatelstva v rámci programu "Hasík CZ", který probíhá po celé ČR. Předkládaný systém požární prevence a ochrany obyvatelstva je programem s mnohaletou ověřenou efektivitou působení na děti s řadou dostupných evaluačních nástrojů. Preventivní program na školách se skládá ze dvou hlavních částí. První část sestává z opravdu základních informací a poznatků a je určena dětem ve věku cca. 7 - 10 let. Od šesté třídy je již výuka doplněna o tématiku náročnější a není již vedena tak hravou formou, jako část první.


Ve středu 13. 4. 2016 se zúčastnili žáci 6. C třetí tzv. doplňkové hodiny tohoto programu. Přímo na stanici PO pod vedením nadstrážmistrů Ing. Davida Melichara a Jiřího Dymeše si žáci prohlédli hasičskou techniku a byl jim vysvětlen princip služeb hasičů. Děti si vybavení mohly nejen prohlédnout, ale i osahat. Byly nadšené, když si mohly vlézt do kabiny hasičského auta a sednout za volant. Také si obtěžkaly hydraulické nůžky, prohlédly hasičskou lékárničku pro první pomoc a další zajímavosti. Exkurze pro ně byla ne jen zajímavá, ale i poučná.


Nožičková Pavlína