rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

st 03 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 04 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 11 dub, 2024 16:00 - 17:00 -
Třídní schůzky

Třídní schůzky I. a II. stupně

Více info
čt 18 dub, 2024 -
so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 15 duben 2021 13:51

Novobydžovští žáci získali nové prostory pro výuku praktických činností

Nedílnou součástí vzdělávání jsou již od I. stupně základní školy praktické činnosti, při nichž si žáci mají osvojovat dovednosti a znalosti v oblasti práce s materiály. Z dlouhodobého hlediska se jedná o oblast, která byla opomíjena a nebyly pro ni budovány vhodné podmínky. Často docházelo na školách k situacím, kdy namísto toho, aby žák pracoval s materiálem a rozvíjel svoji manuální zručnost praktickou výukou, docházelo k pouhému předávání znalostí bez reálné praxe nebo praxe byla minimalizována. Častým důvodem, byl neadekvátní prostor, nedostatek pomůcek a dlouhá vzdálenost dílen od školy a s tím spojená neefektivnost takovéto vyučovací hodiny.


Jsem nesmírně rád, že v této oblasti byl učiněn velký krok a ze strany města Nový Bydžov v čele s panem starostou a s přispěním Evropské unie byla realizována výstavba dílen v prostoru Karlovky. Jelikož se patří za dobré věci poděkovat, rád bych touto cestou vyjádřil díky všem, kteří se na přípravě a realizaci podíleli. Velké poděkování za podporu výstavby patří panu starostovi Ing. Pavlu Loudovi a městu Nový Bydžov, za vizi polytechnické dílny a velký podíl na přípravě výstavby bývalému řediteli školy Mgr. Ladislavu Vlachému, za realizaci výstavby firmě JOKAS, za dohled při stavbě panu Ing. Josefu Novotnému a za kvalitní spolupráci členům odboru investic a rozvoje panu Ing. Leoši Menclovi, paní Lence Taichmanové a panu Pavlu Štefanovi. Ačkoliv tento prostor vznikl v naší škole, věřím, že školní dílny budou fungovat sdílenou formou a budou tak naplno využívány všemi žáky v Novém Bydžově.
Přeji všem žákům a dětem, kteří dílny budou využívat, aby to, co zde získají, naplno využili ve svém budoucím životě, aby manuální zručnost jim nebyla cizí a řemeslo jim přirostlo k srdci.


Mgr. Jan Bohdanecký