rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

úterý, 29 říjen 2019 11:28

Výlet s Karlovkou do Teplických skal a okolí

Ráno jsme se v 8 hodin sešli u ZŠ Karla IV., abychom se vypravili na výlet. Nejprve jsme zavítali do Hronova, kde jsme viděli Jiráskovo divadlo, navštívili jsme rodný dům Aloise Jiráska a přilehlý park se sirnými prameny, kde vše hlídal ostrým zrakem sám Alois Jirásek.

Poté jsme se pohodlným autobusem přemístili do Police nad Metují. Zde jsme měli možnost navštívit muzeum Merkuru, papírových modelů, historickou školu a místní klášter, kde byla krásná kaplička, výmalba stropů, vyřezávané domovní erby a výstava historických lyží, saní a bruslí.

Na závěr našeho putování nás čekaly Teplické skály. Nejprve jsme se na pochod skalami posilnili v místní restauraci a poté jsme se mohli vydat za krásami podzimní přírody. První jsme zdolali 300 schodů na vyhlídku Střmen a dále jsme pokračovali po vyhlídkovém okruhu. Zde jsme spatřili spousty krásných skalních úkazů přírody, mezi nimiž byl vyobrazen i patron naší školy, sám císař Karel IV. Po celou dobu vycházky doplňovaly dětičky kartičky, až zjistily tajenku a na konci okruhu na ně čekal ukrytý poklad, ze kterého měly obrovskou radost. Výlet byl úžasný a moc děkujeme panu řediteli Mgr. Janu Bohdaneckému za jeho uskutečnění.

Za rodiče napsala pí Eva Jirsáková