rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

neděle, 11 červen 2023 18:11

Ohlédnutí za putováním do Anglie

Po nekonečně dlouhé sobotě, kdy se balilo, smažily se řízky a nakupovaly mňamky na cestu, jsme se v podvečer sešli před školou a padesát nadšených cestovatelů se vrhlo do autobusu. Ani jsme netušili, jak pestrá a zážitky nabitá cesta nás čeká. Po nočním přejezdu, který spíše než spánku přál povídání a legráckám, jsme absolvovali prohlídku bruselského Atomia. Poté jsme se přesunuli do malebného městečka Bruggy. Procházka starobylými uličkami a plavba po místních kanálech, díky kterým si místo vysloužilo přezdívku Benátky severu, nás přenesly o několik staletí nazpět do minulosti. Pak jsme přečkali noc na ubytování v Calais a brzo ráno jsme se úspěšně nalodili na trajekt směr Dover.

Cílem naší cesty bylo prozkoumat oblast Cornwallu a poslední den strávit v Londýně. První den v Anglii nás čekala prohlídka romantických ruin hradu Corfe Castle. Tento zážitek ještě umocnilo stylové počasí – mrholilo vydatně. Avšak to nám náladu zkazit nemohlo. V duchu středověké architektury se odehrála i návštěva městečka Exeter, které se pyšní monumentální katedrálou. Navečer jsme doputovali do přístavního města Plymouth – v tento okamžik se jinak pohodově upovídaný autobus proměnil… s napětím jsme očekávali rozdělování do rodin, které naše žáky po následující tři dny ubytovávaly. Těší nás, že valná většina dětí na své anglické ubytovatele ráda vzpomíná a mnohdy se jim podařilo navázat přátelské vztahy. 

Další dny jsme navštívili neuvěřitelně krásná místa – výhledy na divoká skalnatá pobřeží se zříceninou artušovského hradu Tintagel Castle nebo „Konec světa“ – Land´s End. Projeli jsme oblastí vřesovišť v Dartmooru, objevovali prehistorické monumenty a nebo se přeplavili na ostrůvek s bývalým klášterem St Michael´s Mount, kde jsme si na chvíli užili i pobíhání na pláži.
Předposlední den zájezdu jsme zamířili do Londýna. Zde jsme se rozdělili na dvě skupiny – skalní příznivci fotbalu vyrazili navštívit stadion Arsenal FC a ostatní jeli na prohlídku muzea voskových figurín Madame Tussauds. Sešli jsme se na nábřeží Temže a za krásného slunečného odpoledne se pokochali vyhlídkou na Londýn z kola London Eye. Poté jsme si užívali historického centra města, malebných uliček v Soho, navštívili jsme Trafalgar Square, Piccadilly Circus. Vzhledem k plánovanému pozdnímu odjezdu z Londýna jsme si užili i večerní procházku kolem Buckinghamského paláce a Westminster Abbey, kde se týden před naším příjezdem konala korunovace krále. 
A pak jsme již bez zbytečných zastávek ujížděli k domovu. Všichni jsme se na konci shodli, že jsme si celý zájezd užili na sto procent a jen tak na naši cestu nezpomeneme.

 

PhDr. Alexandra Šafrová