rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

st 03 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 04 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 11 dub, 2024 16:00 - 17:00 -
Třídní schůzky

Třídní schůzky I. a II. stupně

Více info
čt 18 dub, 2024 -
so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

úterý, 11 únor 2020 09:08

Týden s cizinci z pohledu...

Z pohledu učitelky... do školy přivezli studenti svěží vítr. Konečně jsme mohli všichni oprášit své jazykové dovednosti a ukázat, že jsme škola, která je otevřená, moderní a kde globální výchova není jen kapitola v učebnici.
Z pohledu své dcery (16 let) ... stejní superhrdinové z filmu, stejné písničky se hrají a zpívají na Taiwanu i v Novém Bydžově. Instagram všechny propojuje, sbližuje, super zkušenost.
Z pohledu manžela... zpočátku mírné obavy, v závěru zjištění, že poznat skromné a chytré lidi z různých částí světa je velmi inspirující. Seznámení s čínštinou, stravování pomocí hůlek, politická situace na Dálném východu... to vše nás posouvá zase o kousek o dál.
Z pohledu matky a hospodyně... ranní pozvolné vstávání, netradiční chutě, neobvyklé zvyky, zajímavá kuchyně, ale také obrovská skromnost, úcta a pokora. To byla naše Sandy z Taiwanu.
Z pohledu syna (14 let)... legrace, zábava a zjištění, že angličtina i s pomocí rukou, mimiky, gest nás sbližuje a že ta dřina ve škole prostě za to stojí. O Sandy: "Sandy byla velmi milá a laskavá. Čekal jsem ji trochu menší, ale nakonec jsem si zvykl. Sandy byla nejhodnější Taiwanka, kterou jsi potkal a asi potkám!" :-)
Z pohledu našich přátel... viděli jsme, že bychom to také zvládli. Určitě do toho půjdeme příště s vámi!
Z pohledu mých kolegů ve škole... náročné, složitá koordinace, skvělá spolupráce s rodiči, rozhodně zajímavá zkušenost, která stála za to.

Na závěr bych chtěla jen dodat, že by člověk neměl dát na první dojem. Že lidé žijící na druhém konci světa mají stejné starosti jako my - stýská se jim po rodině, jsou hrdi na svou zemi, váží si pomoci druhých, snaží se vzdělávat a nabýt mnoho zkušeností pro své další profese. Držím jim pěsti a jsem moc ráda, že jsem jim měla možnost ukázat naši hezkou školu, fajnové děti, milé učitele, vstřícné vedení, naše zvyky, hezkou českou krajinu, nádherné historické památky a nabídnout jim, alespoň na týden, teplo domova.

Mgr. Zuzana Sirotková