rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

st 03 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 04 dub, 2024 -
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. ročníku

Více info
čt 11 dub, 2024 16:00 - 17:00 -
Třídní schůzky

Třídní schůzky I. a II. stupně

Více info
čt 18 dub, 2024 -
so 20 dub, 2024 -
čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 16 duben 2020 03:46

Informace pro žáky 9. ročníku

Ve školním roce 2019/20 platí, že konečný termín pro odevzdávání zápisových lístků pro VŠECHNY UCHAZEČE BEZ OHLEDU NA DRUH ŠKOLY (maturitní nebo nematuritní obor) bude 8 kalendářních + dalších 5 pracovních dní po termínu konání jednotné přijímací zkoušky (CERMAT). Termín této zkoušky doposud nebyl stanoven a tím nebyl doposud stanoven ani konečný termín pro odevzdávání zápisových lístků.

 

 

Nematuritní obory
Zákonem je stanoveno, že přijímací zkoušky pro obory bez maturity jsou v termínech 22. - 30. 4. (i když fyzicky třeba žádné na dané učiliště neprobíhají). Teprve pak musí ředitel školy zveřejnit seznam přijatých uchazečů (obvykle ne jmenný, ale pouze pod číselnými nebo jinými kódy přidělenými přihlášeným žákům). Zveřejnění seznamu musí být na přístupném místě, tedy budově školy nebo webových stránkách, obvykle na obou místech. Dopisem jsou informování pouze nepřijatí žáci a to také v uvedeném termínu 22. - 30. 4.

Podle zákona odevzdávání zápisových lístků probíhá po přijímacích zkouškách, tedy nejdříve na konci dubna. Dřívější maily, dopisy nebo telefonáty z učilišť, kde jste vyzýváni, abyste již nyní zápisové lístky odevzdali, mají v dnešní době nedostatku žáků za cíl mít co nejdříve přehled o počtu budoucích studentů, byť tento postup není v souladu s literou zákona. Jestli je ale vaše dítě rozhodnuto, že chce nastoupit na konkrétní školu, bez ohledu na to, zda by bylo přijato i na druhou, kam jste posílali též přihlášku, pak zápisový lístek samozřejmě odevzdat dříve můžete.

Na zápisovém lístku se vyplňují údaje o žákovi a jediná škola, a to ta, kam je přijat a budete tam lístek s definitivní platností odevzdávat. Zápisový lístek ze školy nelze vzít zpět!

 

Mgr. Soňa Špičáková

 

Výklad Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy

K termínu pro konání jednotné přijímací zkoušky CERMAT (který bude teprve ministerstvem vyhlášen) se nejdříve přičte 8 kalendářních dnů (pro zveřejnění výsledků školou) a potom 5 pracovních dnů pro odevzdání zápisového lístku. Do této doby mohou všichni žáci uplatnit zápisový lístek a tento termín platí i pro školy, které zveřejní výsledky dříve. Střední škola tedy nemůže nutit žáky odevzdávat zápisový lístek dříve, žáci mají právo využít celou lhůtu danou zákonem pro rozhodnutí, na kterou školu zápisový lístek odevzdají.
Odvolání proti rozhodnutí ředitele školy nebude přípustné z důvodu urychlení procesu přijímání. Zákon nicméně nově zmiňuje institut nového rozhodnutí podle správního řádu. Ten umožní přijmout dříve nepřijaté uchazeče na místa uvolněná tím, že si úspěšní uchazeči vybrali jinou školu.

Zákon č. 135/2020 Sb.
Zákon o zvláštních pravidlech pro přijímání k některým druhům vzdělávání a k jejich ukončování ve školním roce 2019/2020

§ 17
V oborech vzdělání, ve kterých se podle školského zákona nekoná jednotná přijímací zkouška a střední škola nekoná ani školní přijímací zkoušku, zveřejní ředitel školy seznam přijatých uchazečů a nepřijatým uchazečům nebo zákonným zástupcům nepřijatých nezletilých uchazečů odešle rozhodnutí do 5 pracovních dnů ode dne ukončení hodnocení, nejpozději však do 8 kalendářních dnů po dni pro konání řádného termínu jednotné přijímací zkoušky.

§ 18
Proti rozhodnutí ředitele školy o žádosti o přijetí ke vzdělávání na střední školu není odvolání přípustné.

§ 19
Právní úprava o zápisovém lístku podle § 60g školského zákona se použije obdobně s tím, že uchazeč nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče svůj úmysl vzdělávat se v dané střední škole potvrdí odevzdáním nebo odesláním zápisového lístku řediteli školy, který rozhodl o jeho přijetí ke vzdělávání, a to nejpozději do 5 pracovních dnů po nejzazším termínu pro zveřejnění seznamu přijatých uchazečů, a s tím, že uchazeč může uplatnit zápisový lístek opakovaně i tehdy, pokud je přijat na základě nového rozhodnutí vydaného podle správního řádu.