rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 23 květen 2019 23:45

Přírodovědné exkurze pro žáky 9. tříd

Ve středu 22.5. naši deváťáci pod vedením učitelů fyziky a chemie absolvovali návštěvu IQ Landie v Liberci. Byl pro ně připraven bohatý program. Prohlídku jednotlivých expozic zpestřila science show a workskopy. Ty byly věnovány modernímu odvětví nanotechnologií a základům biochemie. V nich žáci zjišťovali například ničení vitamínu C teplem a kyslíkem, odebírali si vzorky DNA či pracovali na separaci směsí. Především chlapci, kteří si vybrali nanovlákna a jejich použití, se dozvěděli o jejich využití v lékařství, automobilovém průmyslu či jiných oborech lidské činnosti.


Čtvrteční exkurze 23.5. byla směřována do Hradce Králové do místní Hvězdárny a planetária. Dvouhodinové povídání a promítání v sále s nejmodernějším digitálním vybavením byl jistě pro mnohé zajímavý zážitek. Všichni žáci si tak mohli na závěr svého působení v naší škole shrnout dosažené znalosti z fyziky, přírodopisu i zeměpisu. Doufejme, že se nám, jejich učitelům, podařilo ve většině z nich probudit zájem o vědu, přírodu, základní fyzikální a chemické jevy a že si třeba někteří ke svému studiu či práci zvolí právě přírodní vědy.
Na závěr bych ráda připomněla i fakt, že lektoři z hradeckého planetária naše deváťáky pochválili za jejich chování i zájem. To nás samozřejmě také potěšilo.

Mgr. Z. Sirotková