rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

středa, 21 listopad 2018 21:47

3. místo v soutěži Talenty pro firmy

V rámci velké výstavy středních škol a zaměstnavatelů konané ve dnech 16-17. 11. 2018 v kulturním centru ALDIS Hradec Králové uskutečnil v pátek 16. listopadu opět její pořadatel Krajská hospodářská komora i soutěž pod názvem „Talenty pro firmy – T profi 2018“. Soutěž je zaměřena na technickou tvorbu se stavebnicí Merkur a jednotlivé šestičlenné soutěžní týmy tvoří vždy 3 žáci příslušné střední školy a 3 žáci spolupracující základní školy. Gestorem je vždy zástupce příslušného profesního partnera školy, který tým spolu s pedagogem střední školy doprovází.

Letošního ročníku se zúčastnilo sedm soutěžních týmů, šest českých a jeden polský. Těchto sedm soupeřů dostalo základní technický úkol, který jim naordinoval pan Hradecký, jeden z tvůrců filozofie a koncepce stavebnice MERKUR. Tým z Nového Bydžova pod vedením Mgr. Petra Motyčky, učitele technických předmětů SŠTŘ Nový Bydžov tvořili žáci ZŠ Karla IV. Nový Bydžov Matyáš Klapka, Jan Jakubecz a Jan Plch, SŠ technickou a řemeslnou zastupovali žáci 2. ročníku oboru Dopravní prostředky Filip Bajora, Jaroslav Šulc a Václav Štěp. Družstvo nakonec skončilo na výborném třetím místě za SPŠ Hradební Hradec Králové a SŠ řemeslnou Jaroměř, což potěšilo i Jiřího Drašara, jednatele společnosti TRANSLOGISTIC Nová Paka, která je výrazným smluvním partnerem SŠTŘ. Petr Motyčka, vedoucí týmu: „Považuji třetí místo za úspěch. Zadaný model byl poměrně těžký a složitý, tvořili jsme lanovku POMA s pohybem pomocí elektromotorů. Celkově byl výrobek hodnocen pomocí 29 kritérii, například se hodnotil pohyb jednotlivých součástí a měření důležitých veličin, otáček, vůle a celkové přesnosti. Hodnotící komisi tvořil pan Hradecký a zástupci Krajské hospodářské komory. Osobně si vysoce vážím přístupu všech členů týmu a způsobu propojení obou škol, které družstvo vytvořily“.