rychly baner bakalari final green light

                                                  rychly baner jidelna final green light

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                      rychly baner kontakty final green light

                                                      rychly baner rozvrhy final green light

Přehled akcí

čt 09 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
pá 10 kvě, 2024 -
Ředitelské volno

ředitelské volno

Více info
po 13 kvě, 2024 - školní dvůr
út 14 kvě, 2024 - školní dvůr
st 15 kvě, 2024 - školní dvůr
čt 16 kvě, 2024 - školní dvůr
pá 17 kvě, 2024 - školní dvůr
so 18 kvě, 2024 -

Virtuální prohlídka

 

zskarlovkanb

čtvrtek, 03 leden 2019 10:32

Vánoce nanečisto u čtvrťáků

Vánoce nanečisto aneb “Maminka v jednom kole“, tak zněl název předvánočního setkání čtvrtých tříd. Děti si s předstihem prožily Štědrý den se vším, co obnáší. Rozdělily se do několika skupin. Každá měla na starost přípravu určité části sváteční večeře či prostírání slavnostní tabule. S chutí se pustily do přípravy bramborového salátu, jednohubek, slaného a sladkého pohoštění nebo výzdoby třídy a stolu se zasedacím pořádkem. A pak to konečně vypuklo. Vánoční přípitek s dětským „šampaňským“, koledy, vánoční zvyky a tradice a samozřejmě večeře v podobě bramborového salátu a řízečků.

Po hostině děti netrpělivě vyhlížely Ježíška. Zazvonil zvoneček a konečně došlo na rozdávání dárků. V závěru večera jsme všichni sešli na školní dvůr, kde už čekali rodiče a společně jsme si při zářících prskavkách zazpívali nejznámější vánoční koledy. Na děti čekalo ještě úplně poslední překvapení, mini ohňostroj.
A proč celý podvečer nesl podtitul “Maminka v jednom kole“? Děti si na vlastní kůži okusily Vánoce i z „druhé strany“. Uvědomily si, že kolem příprav toho nejkrásnějšího dne v roce je také spousta práce a maminky to vůbec nemají lehké. Věříme tedy, že o letošním Štědrém dni alespoň někteří dobrovolně přiloží ruce k dílu.
Krásné Vánoce přejí čtvrťáci a jejich paní učitelky.